גפילטע פיש בטעם של פעם

גפילטע פיש פולני מנצח שחובה להכיר
90 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

מצרכים ל-30 קציצות

  • 350-400 גרם קרפיון טחון (ללא עור ועצמות)
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 גזר מגורד דק בפומפייה
  • 1 ביצה קשה מרוסקת דק בפומפייה
  • 1 ביצה טרייה לא מבושלת
  • 3 כפות קמח מצה
  • כף מלח
  • פלפל לבן 2 כפות
  • סוכר  2 כפות

אופן ההכנה

  • מרסקים את הבצל
  • מנקזים את הנוזל מהבצל המרוסק
  • מערבבים טוב את כל החומרים
  • מעבירים לשעתיים לפחות למקרר להתגבשות.
  • עם ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות
  • יש להביא בחשבון שהקציצות תופחות בציר בגלל קמח המצה שבמסה
  • מבשלים כשעה.
  • לאחר גמר הבישול ורק כשהקציצות קרות, מעבירים לכלי לאחסון במקרר
  • לאחר שהייה של מספר שעות במקרר הקציצות יהיו מגובשות.

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי