גפילטע פיש

קציצות דג מבושלות ומטוגנות
60
מנה ראשונה

מצרכים

לקציצות:

  • 1 קילו קרפיון טחון
  • 2 בצלים
  • 2 ביצים
  • חצי כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 סלרי 

לציר:

  • 2 ליטר מים
  • ראש ועצמות של הדגים
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 1 כפית פלפל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • טוחנים את הקרפיון, מוסיפים בצל קצוץ, בימים, וקמח מצה
  • מוסיפים את התבלינים
  • מערבבים היטב ומניחים במקרר
  • בסיר גדול שמים 2 ליטר מים
  • חותכים את הגזר לעיגולים
  • חותכים את הבצל לפרוסות דקות
  • מכניסים את הגזר והבצל לסיר
  • מוסיפים את התבלינים ואת עצמות הדג והראש
  • מביאים לרתיחה
  • מוציאים מהמקרר את עיסות הקציצה
  • מכינים קציצות בגודל בינוני
  • מכניסים לסיר המרק
  • מנמיכים את האש
  • מבשלים כ-45 דקות
  • מוציאים ומגישים – בתיאבון!

טיפ של אלופים

מומלץ להשתמש בקמח מצה לקציצות הגפילטע פיש.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר