דָבוֹ לחם אתיופי

לחם שהוא יפה וטעים כמו עוגה. הלחם רך וחום מבפנים וקריספי מבחוץ וכל מה שמתחשק זה לטעום ביס מהלחם הייחודי.
120 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 5 כוסות קמח חיטה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 600 מ”ל + 2 כפות מים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קצח

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה להמיס את השמרים היבשים עם 2 כפות מים
  • להוסיף את הקמח המנופה ולערבב בקלילות
  • להוסיף מלח, סוכר, קצח
  • להוסיף בהדרגה את המים וללוש עד לקבלת בלילה חלקה ורכה
  • להניח להתפחה במשך שעה
  • לרפד סיר עמוק בנייר אפיה
  • לערבב את הבצק ולשפוך לתוך הסיר
  • לכסות מעל הבצק בנייר אפיה
  • להניח להתפחה נוספת במשך חצי שעה
  • לחמם התנור ל 180 מעלות
  • לאחר ההתפחה להכניס את הבצק לתנור ולאפות במשך 40 דקות
  • לקלף את נייר האפייה מהלחם מיד עם הוצאתו מהתנור

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר