דג אפוי בטחינה – המתכון של יהודה

דג סול בציפוי טחינה – מנה מהמטבח הערבי
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 500 גרם פילה סול קפוא
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 לימון
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 100 גרם צנוברים

אופן ההכנה

  • מפשירים את הדג מראש
  • מערבבים טחינה גולמית, מים, מיץ מהלימון ומלח עד לקבל טחינה נוזלית למדי
  • שופכים חצי מהטחינה הנוזלית לתבנית אפייה ומסדרים מעל את נתחי דג הסול
  • שופכים מעל את יתר הטחינה הנוזלית
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהטחינה קצת מתייבשת והדג רך
  • קולים מעט את הצנוברים על מחבת ומפזרים מעל התבנית ומכניסים אל התנור לעוד כ-10 דקות

טיפ של אלופים

“במקום, או בנוסף לצנוברים אפשר להוסיף ולהגיש עם בצל מטוגן”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר