דג סלמון עם ירקות בליווי תפו"א ובטטה

דג סלמון במחבת עם ירקות בליווי תפו”א ובטטה בתנור. ארוחת פאר אמיתי והכל בתבנית אחת!
45 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • פילה סלמון ללא עצמות 3
  • פלפל אדום (יכול להיות גם בצבעים אחרים / נוספים) 2
  • עגבניה 1
  • בצל 1
  • שיני שום 2
  • חרדל דיז’ון (חלק) כף 1
  • כפית 1 מיונז
  • מלח 1 כפית
  • פלפל חצי כפית
  • 5 ענפי טימין

אופן ההכנה

  • תחילה מטגנים בצל, שום ופלפלים
  • כאשר הם מקבלים צבע יפה מוסיפים את העגבניות ומתבלים
  • במקביל, לוקחים את הדג ומורחים עליו מיונז וחרדל
  • כאשר כל הירקות מבושלים טוב, מניחים את הדג עם העור כלפי מטה, מכסים ושמים על אש נמוכה למשך כ-20 דק’ (אנחנו השתמשנו בדג קפוא שלא הופשר במאת האחוזים לפני הבישול, כך שייתכן ויספיק פרק זמן קצר יותר במידה ומשתמשים בדג טרי או כזה שהופשר כהלכה). ניתן להפוך את הדג במהלך הבישול
  • את תפו”א האדמה והבטטה מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, טימין ושום מגורד ושמים בתנור למשך כ-40-50 דקות על כ-200 מעלות עד להשחמה

טיפ של אלופים

במקרה של סלמון, לא לפחד לשים עליו תבלינים/ רטבים /ממרחים. הכל הולך

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר