האושפלואו של משפחת אחונוב

תבשיל שכבות של בצל, בשר, גזר ואורז
180 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 ק”ג בשר (אונטריב) חתוך לקוביות
  • 5 בצלים קצוצים
  • 12 גזרים חתוכים לרצועות
  • 5 כוסות אורז יסמין
  • 1 כוס חומוס קפוא
  • שמן
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1 כפית פלפל שחור שטוחה
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה

  • מעבירים את הסיר שטיפה קלה.
  • מבשלים את הבשר במחבת, כדי לרכך אותו. מתבלים במלח, במעט פלפל ובמעט כמון.
  • מטגנים בסיר בצל קצוץ עד להשחמה, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
  • מוסיפים את הבשר ומבשלים עוד כמה דקות
  • מוסיפים את החומוס על הבשר ומעליו את הגזר – מבשלים עד לריכוך.
  • שוטפים את האורז במים (3 פעמים לפחות) ומוסיפים מעל הבשר כשכבה אחרונה.
  • מוסיפים כ5 כוסות מים או עד כיסוי כל האורז
  • ומוסיפים תבלינים – מלח, פלפל וכמון
  • סוגרים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מכסים את הסיר במגבת לשמירה על החום ומבשלים על אש קטנה בישול איטי עד שהאורז מוכן.
  • מסדרים על צלחות לפי השכבות – קודם האורז, אחר כך הגזר, הבשר והבצל

טיפ של אלופים

“הסוד הוא לשמור על הניקיון בכל שלב הבישול ובמיוחד לשטוף את הסיר לפני ההכנה”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר