האינג'רה של סטצ'ין

לחם שטוח עגול וגדול בטעם חמצמץ ובמרקם ספוגי
כ-80 דקות ועוד יממה נוספת
מנה ראשונה

מצרכים

  • 500 גרם קמח טף בהיר או כהה
  • 3 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • מנפים את הקמח בקערה גדולה
  • שופכים כוס וחצי מים פושרים בהדרגה תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם אחיד
  • מעבירים לכלי גדול עם מכסה אטום למשך הלילה לתסיסה ולאחר מכן נותנים לבלילה ‘לנוח’ יממה נוספת
  • למחרת מתחיל תהליך הבעבוע והתסיסה שמעיד שהתערובת מוכנה
  • מוסיפים כוס וחצי מים פושרים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
  • מניחים בצד ל-5-6 שעות נוספות לתסיסה נוספת ועד שעולה קצף לבן מעל
  • מנקים את הקצף ומערבבים
  • מחממים מחבת גדולה, “מגוגו” מסורתי או מחבת טפלון שטוחה
  • בעזרת מצקת יוצקים את הבלילה בתנועות מעגליות ובשכבה דקה ואחידה על כל משטח המחבת
  • כשהבלילה מתחילה לבעבע ונוצרים “חורים”, מכסים את המחבת עם מכסה למשך 1-2 דקות עד שהאינג’רה מוכנה
  • מוציאים בעדינות ומניחים לקירור

טיפ של אלופים

“לעבוד עם הבלילה בסבלנות ומומלץ לאכול לצד מאכל. אני מכינה את המנה הזו בדרך קבע לי ולמשפחתי. זה הפינוק של כולנו”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר