ה"אליוונקה" של ורוניקה

“עוגת קמח תירס רומנית מסורתית – מוכרת גם בשם “מלאי
60 דקות
קינוח

מצרכים

  • ½ 1 כוסות קמח תירס (רצוי אינסטנט)
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • קורט אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת וניל (לפני הטעם)
  • ¾ כוס סודה (משקה מים מוגזים)
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • 500 גרם גבינת כנען
  • 2-3 אשל

אופן ההכנה

  • שופכים לקערה את קמח התירס, הסוכר והקמח התופח ומערבבים
  • אל הקערה מוסיפים את השמן, אבקת האפייה, אבקת הווניל, ¾ כוס סודה, הביצים והמלח
  • מערבבים עד לבלילה חלקה
  • אל הבלילה מוסיפים את גבינה הכנען ואת האשל ומערבבים היטב
  • מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות ולכרבע שעה לפני הכנסת העוגה
  • מורחים תבנית בחמאה (על מנת שלא תידבק העוגה), שופכים את הבלילה אל התבנית ומכניסים את התבנית לתנור לכ-40 דקות

טיפ של אלופים

“לשים שמנת מעל או לצד העוגה”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר