הבסטיל של סבתא לילי

קציצות תפוחי אדמה ובשר
45 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו בשר צוואר טחון
  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית חוויאג’
  • מלח
  • 2 ביצים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 4 בצלים גדולים
  • שמן לטיגון
  • חבילת פירורי פנקו
  • מים

אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים וכשמתרככים מועכים לפירה
  • קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת יחד עם הבשר הטחון (עד לייבוש הנוזלים)
  • קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים יחד בקערה עם תערובת הבשר והבצל המטוגן ומוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
  • בצלחת בצד שוברים את הביצים ובצלחת נוספת את פירורי הפנקו
  • יוצרים מהפירה כדורים ומשטחים אותם. במרכז הכדור מניחים מתערובת הבשר, סוגרים ומועכים מעט (יוצאים כיס מתפוחי האדמה וממלאים אותו בתערובת הבשר)
  • טובלים בביצה ומיד לאחר מכן בפירורי הפנקו
  • מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה/ השחמה

טיפ של אלופים

“לטגן את הבשר עד לייבוש הנוזלים לחלוטין”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר