הגונדי של שרה

כופתאות חומוס וחזה עוף במרק ירקות
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לגונדי:

  • 1 כוס חומוס קלוי טחון (כמו קמח)
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל לבן מגורד
  • ¾ כפית מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שחור שטוחה
  • ½ כפית הל שטוחה
  • 2 כפות שמן
  • ½ כפית כורכום שטוחה
  • 2 שיני שום כתושות

למרק:

  • ¾ כפית מלח שטוחה
  • ½ כפית פלפל שחור שטוחה
  • ½ כפית כורכום שטוחה
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
  • 5-6 כוסות מים (לפי גודל הסיר)
  • בצל קטן חתוך לחתיכות קטנות

אופן ההכנה

  • לערבב היטב בקערה את כל מצרכי הקציצות (הגונדי). להוסיף מים במידת הצורך
  • להניח את התערובת במקרר לכשעתיים
  • בזמן שהתערובת ממתינה במקרר – מרתיחים סיר עם מים
  • אל המים הרותחים מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום, בצל ואת גרגרי החומוס ומבשלים ל-15 דקות
  • מוציאים את תערובת הקציצות (הגונדי) מן המקרר ויוצרים כדורים
  • מניחים את הכדורים בזהירות במרק ומבשלים לעוד כ-40 דקות

טיפ של אלופים

“ניתן להוסיף ירקות נוספים למרק”

עוד מהמתכונים שלי