הדרו ווט של אסייה

תבשיל עוף אתיופי
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 5 כרעיים
  • 5 בצל לבן – קצוץ
  • 1 ראש שום
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ½ 1 כוסות מים
  • ברברה – תבלין אתיופי חריף – לפי הטעם
  • 1 כפית כורכום שטוחה
  • מלח לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון

* ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לתבשיל

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצלים היטב ומטגנים בסיר
  • חותכים את ראש השום ומוסיפים לטיגון
  • מוסיפים את התבלינים (למעט הברברה)
  • כשהבצל והשום זהובים מוסיפים את הכרעיים וצורבים
  • לאחר צריבת הכרעיים מוסיפים את המים ורסק העגבניות ומערבבים היטב
  • מוסיפים את הברברה לפי הטעם ומביאים לרתיחה לכ-45 דקות (בשלב זה ניתן להוסיף את תפוחי האדמה, במידה ורוצים)
  • מנמיכים את האש ומבשלים לעוד כ-30 דקות או עד שהעוף רך מאוד

טיפ של אלופים

“אוכלים לצד אורז לבן או אנג’רה (לחם אתיופי מסורתי עליו מניחים את העוף)”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר