הטנזיה של מזל

בצק פילו שבמרכזו פרגיות ופירות יבשים ואגוזים
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ חבילת בצק פילו
  • 2-3 בצלים
  • חצי קילו פרגיות ללא שומן
  • 100 גרם משמש מיובש
  • 100 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם שזיפים מיובשים
  • 100 גרם צימוקים
  • 3 כפיות שטוחות של קינמון
  • 2 כפות דבש
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן שקדים
  • חופן צנוברים

אופן ההכנה

  • חותכים את הבצלים לחתיכות קטנות ומטגנים אותם
  • חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות ומוסיפים אותן אל הבצל
  • מוסיפים את הפירות היבשים
  • מועכים מעט את האגוזים ומוסיפים אותם אל התערובת
  • מתבלים ב-2 כפיות קינמון
  • מוסיפים את הדבש ומערבבים את הכל היטב
  • בתבנית פורסים עלה פילו, מושכים מעליו שמן בעזרת מברשת
  • על עלה הפילו מפזרים את התערובת ומכסים בעוד שני עלי פילו – בין כל עלה משמנים
  • מכניסים לתנור ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה (בודקים כל הזמן שלא ישרף)
  • כשהמנה מוכנה מפזרים מעל קצת סוכר וקינמון

טיפ של אלופים

“מנה מאוד יפה וטעימה”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר