הישר מתימן - זלביה מבית שרעבי צברי

מאפה תימני מטוגן, פריך ונימוח
כשעתיים
קינוח

מצרכים

  • 600 ג”ר קמח
  • 11/2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 21/4 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • להניח בקערה רחבה את המלח ולנפות את הקמח מעליו,
  • להוסיף סוכר ושמרים לערבב ולהוסיף את המים הפושרים
  • לערבב עד לקבלת תערובת חלקה (ללא גושים) ודלילה
  • לכסות במגבת ולהתפיח כ40 דקות עד להכפלת הנפח
  • כשתפח לחמם שמן במחבת על אש בינונית, לערבב שוב את הבצק עד שהאוויר יוצא
  • (במידה ולשים עם הידיים לשמן ידיים) לאחר מכן לרחוץ ידים ולשמן שוב.
  • לקחת חתיכות בצק בקוטר של 5 ס”מ בערך לשטח בידיים  ולהניח בשמן החם
  • כשהצד העליון תופח והתחתון מזהיב להפוך צד ולהוציא כששני הצדדים תפוחים וזהובים.

טיפ של אלופים

להניח על ניר סופג ולאכול חם חם וטרי טרי אפשר להוסיף אבקת סוכר או לאכול פשוט כמו שזה.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר