הלחוח של בתיה

פיתה אוורירית
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 כף מלח
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • מערבבים את המצרכים היבשים יחד בקערה
  • מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, לאחר כל כוס מערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות דלילה ונוזלית
  • משאירים לתפיחה (עד שיש המון בועות), לכחצי שעה ולאחר מכן, מוסיפים עוד רבע כוס מים ומערבבים
  • מחממים מחבת – לאחר שהמחבת חמה, מקררים את תחתית המחבת מתחת לברז (פנים המחבת נשאר יבש)
  • על מחבת זאת שמים מצקת וחצי או שתי מצקות מהבלילה ורק אז מניחים על האש
  • בשלב זה נוצרות בועות ורק לאחר שהבלילה מתייבשת על המחבת, וצידה התחתון שחום, אפשר להוריד מהאש
  • בכל פעם כשמכינים פיתה התהליך צריך להיות זהה (קירור המחבת, הכמויות והחימום)

טיפ של אלופים

“אפשר להגיש עם מטבוחה, תבשיל בשר או אפילו רק עם דבש”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר