הממולאים (בטוב) של ידידה

גמבות/פלפלים ממולאים בבשר ואורז
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 בצל
  • צרור כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 9 גמבות/פלפלים (עדיפות לגמבות/פלפלים נמוכים)
  • 1 כוס אורז חד פעמית
  • 1 קופסאות רסק עגבניות
  • קורט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כסף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • קוצצים את הכוסברה ומערבבים היטב בקערה יחד עם הבשר הטחון
  • מוסיפים אל התערובת את כוס האורז (לא מבושל!) מערבבים
  • בצד, חותכים את ראש הגמבות/פלפלים (החלק עם הגבעול), ומרוקנים את תכולתם
  • בעזרת כף, ממלאים כל גמבה/פלפל בתערובת הבשר (לא את הסוף, האורז מתנפח בבישול)
  • קוצצים את הבצלים וכותשים את השום ומטגנים אותם יחד בסיר עם קצת שמן ועל אש קטנה
  • אל הבצל והשום מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים לכמה דקות
  • אל הסיר מוסיפים את הגמבות/פלפלים הממולאים ומעליהם שופכים מים רותחים עד לחצי גובה הסיר (לפחות)
  • את הסיר בודקים כל 20 דקות ושופכים מהרוטב על הגמבות/פלפלים על מנת שלא יתייבשו

טיפ של אלופים

“ניתן להוסיף את הסוכר אל הרוטב, במידה והרוטב יצא חמוץ”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר