העסיד וזום של סבתא חנה

בצק סולת עם מרק חלבי מתובל
30 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

זום:

  • 2 כפות קמח
  • 2 גביעי גיל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס מים (כגביע השמנת)
  • ½ 1 כפיות סחוג
  • 1 כף זעתר
  • 1 כפית מלח

עסיד:

  • ½ 1 כוסות סולת
  • 2-4 כוסות מים
  • 2-3 כוסות קמח
  • מלח

אופן ההכנה

זום:

  • מערבבים את כל המצרכים בסיר ומבשלים עד רתיחה ותוך כדי ערבוב (כדי להימנע מגושים)
  • כשהמרק רותח ומסמיך, מורידים מהאש

עסיד:

  • מערבבים בסיר את הסולת ו-2 כוסות מים ומבשלים על הגז עד להסמכה
  • כשמסמיך מוסיפים את הקמח, יתר המים ומלח (כחצי כפית)
  • מערבבים היטב
  • כשהתערובת אחידה מוזגים לקערה ומעליה מוזגים מהזום

טיפ של אלופים

“כדאי לאכול עם סחוג ולהכין את הסחוג לבד – פלפל אדום חריף, ראש שום, קצת מים ומלח. טוחנים בבלנדר. את העסיד וזום נהגנו לאכול בתימן, כארוחת צהריים, בארץ אנחנו אוכלים את המנה בצאת הצום”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר