הפריקסה של חנה

לחמניות טוניסאיות מסורתיות במילוי תוספות
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח
  • 3 כפות שמרים
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים פושרים

למילוי:

  • 5 תפוחי אדמה
  • 5 ביצים
  • 1-2 קופסאות טונה
  • 100 גרם זיתים
  • כף/ כפית אריסה (לפי הטעם)
  • 1-2 לימון כבוש
  • 2-3 פלפלים

אופן ההכנה

  • מערבבים את המצרכים לבצק בקערה ונותנים לתערובת לתפוח לכשעה
  • אופים את הפלפלים בתנור (עד שמתרככים לחלוטין – שישרפו מעט)
  • מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים רותחים
  • כשתפוחי האדמה רכים והביצים קשות חותכים אותם ושמים בקערה
  • חותכים את הפלפלים ושמים בקערה יחד עם תפוחי האדמה והביצים
  • אל הקערה מוסיפים את הטונה, הזיתים והלימון הכבוש
  • את הבצק חותכים לכ-20 חתיכות ומגלגלים כל חתיכה לצורת לחמנייה
  • מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק (כ-4 ס”מ) ומכניסים לסיר לחמנייה אחת בכל פעם לכ-2-3 דקות ומוציאים לצלחת עם נייר סופג
  • מצננים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות יחד עם האריסה

טיפ של אלופים

“להתסיס את השמרים במים פושרים ולסנן את הסוכר כשמערבבים את הקמח”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר