הקבב הרומני הביתי של שמשון

קבב רומני משגע של פעם מלא בשום וטעמים מהכפר
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 ק”ג בשר טחון מנתח צוואר בקר ובטחינה גסה
    200 גרם שומן כבש – לא חובה
    1 כפית סודה לשתיה
  • 1 ראש שום שלם מקוף וכתוש
  •  1 כפית  מלח
    לרוטב הבקר המצומצם:
    500 גרם עצמות בקר

אופן ההכנה

  • מסדרים את עצמות הבקר בסיר גדול כבד ומכסים במים. מבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות או עד שמח העצם בעצמות נמס לתוך הציר והתקבל נוזל סמיך ומצומצם. זורקים את העצמות ושומרים את הנוזל בצד. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • לוקחים את הבשר והשומן ומערבלים במיקס וו עד לקבל עיסה חלקה
  • מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה לציר ומערבבים היטב עד שהסודה נמסה ואין גושים
  • יוצקים אל קערה גדולה 1/2 כוס מהנוזל המצומצם של רוטב עצמות הבקר. ניתן להחליף בציר בקר
  • מוסיפים את נוזל הציר לתערובת הבשר הטחון, השום הטחון ואת התבלין הסודי של שמשון
  •  מכסים את הקערה ומעבירים את התערובת למקרר למשך לילה שלם (לפחות 8 שעות)
  • מוציאים את התערובת ומייצרים צורה קבב מאורך בעובי של 2 ס”מ  ואורך של 10-12 ס”מ ו/או לפי איך שמעדיפים (קחו בחשבון שהבשר מתכווץ בצלייה)
  • צולים בגריל או על פלאנצה עד להשחמה מהכל הצדדים
  • מגישים לצד חרדל או מוג’דיי ( מטבל שום רומני ) ולמי שרוצה –  סלט חסה עם בצל ושום כתוש

טיפ של אלופים

לא לוותר על ציר העצמות/בקר – הוא נותן טעם עמוק  לבשק

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר