קובה במרק

פשוט להוסיף את הקובות לכל מרק לפי בחירתכם האישית
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • בשר טחון חצי קילו
  • סולת עם דגש שחייב להיות דק – ¾ חבילה בערך
  • חצי קופסת שימורים רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • כוסברה – לפי הטעם
  •  רבע כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • חותכים בצל קצוץ דק דק ומטגנים עם מלח פלפל כמון וכורכום וכוסברה.
  • אח״כ מוסיפים חצי קילו בשר טחון ומערבבים עד שמבושל היטב. 
  • חצי מהבשר משאירים בסיר וחצי מוציאים ושמים בקערה וזה יהיה המילוי של הקובה אח״כ.
  • לסיר עם הבשר הבצל והכוסברה מוסיפים חצי קופסת שימורים רסק עגבניות ומביאים לרתיחה.

בקערה נפרדת מערבבים:

  • סולת 3/4 חבילה בערך
  • רבע כוס שמן
  • מלח 
  • כוס מים פושרים 
  • מערבבים טוב טוב ומשאירים לנוח כ-20 דקות עם מגבת מעל הקערה.
  • בודקים את התערובת ובמידה והיא נוזלית מידי מוסיפים עוד סולת לפי העין ומערבבים.

הרכבת הקובה:

  • לוקחים כמות קטנה מתערובת הסולת ופורסים אותה בצורת עיגול שטוח על כף היד (קוטר העיגול בערך 6 ס״מ), לוקחים מעט בשר מהקערה עם המילוי בשר של הקובה, שמים במרכז העיגול וסוגרים טוב טוב מכל הכיוונים עד שיוצא כדור. במידה וחסר חומר לכיסוי אפשר לקחת ולהשלים מתערובת הסולת. כל כדור מניחים בעדינות בתוך המרק בסיר.
  • אחרי שהרכבנו את כל הקובות ושמנו את כולן בסיר עם המרק, מכסים את הסיר ומחכים כרבע שעה.

טיפ של אלופים

לכל אחד מהסועדים מוזגים כ- 3 קובות בתוך קערה עם מרק.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר