הקובנה האל מותי של יונה

מאפה תימני של שבת שהילדים אוהבים.
כשלוש שעות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1ק”ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חבילת מרגרינה או כוס שמן קנולה.
  •   11/2כפות קצח.

אופן ההכנה

  • לנפות קמח לכלי רחב, במרכז ערמת הקמח ליצור גומה ,על הקמח לפזר את הקצח ובתוך הגומה לשים שמרים סוכר ומלח, לערבב בקלות ולהוסיף לתערובת ליטר מים פושרים.
  • לערבב היטב וללוש עד שנוצר בצק רך וגמיש, להניח לחמש דקות וללוש שוב. לכסות להניח במקום חמים ולחכות שהבצק יכפיל את נפחו.
  • לאחר שהכפיל את הנפח , ללוש שוב ,לקרוץ כדורים בגודל אגרוף ללש אותם וליצור עיגולים יפים.
  • לשמן סיר רחב ולהניח את הכדורים . אפשר כשהם נפרדים או כעוגת שושנים.למרוח על הכדורים שמן זית, להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  • להוציא כשהמאפה שחום זהוב.
  • להגשה : להכין ביצים חומות(לבשל ביצים קשות וכשמוכנות לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור).

טיפ של אלופים

את הקובנה כדאי להגיש עם ביצים חומות ,רסק עגבניות סחוג וסלט ירקות.

בחורף אפשר עם חמין תימני (הריס) ולאכול עם כל המשפחה.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר