הקובנה של לאה חג'בי

בצק רך ונימוך, עם שמרים וביצים שלאה נהנת לאכול לארוחת הבוקר בכל שבת. מאז ילדותה לאה נוהגת לאכול קובנה בשבת בבוקר. היא זוכרת את עצמה מנפה קמח למנה כבר מגיל 6.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 קילו קמח לבן
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כף קצח
  • כוס וחצי מים
  • 1 חבילת חמאה

אופן ההכנה

  • לערבב ביחד את כל הרכיבים
  • לתת לבצק לתפוח, כי הוא מכפיל את עצמו לאחר שעתיים (תלוי במזג האוויר)
  • לחלק את הבצק לפי גודל הסיר בו משתמשים לעיגולים
  • לפתוח את העיגולים של הבצק ולמרוח עליהם חמאה
  • לגלגל כמו רולדה או שבלול, לפי הטעם, ולהניח בסיר כאשר מניחים עיגול אחד באמצע
  • לאפות כשעה בתנור על 200 מעלות

טיפ של אלופים

קצח מוסיף המון לתיבול הקובנה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר