הקובנות של לאה

לחם הבריוש של התימנים
180 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים (200 מ”ג) 
  • 2 כפות שמרים לקילו 
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שומשום
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 1 תבנית קוטר 28

 

אופן ההכנה

  • מערבבים קילו קמח עם מלח, יש לשים קודם את המלח ועליו את הקמח.  
  • לאחר מכן מוסיפים את כפות הסוכר, 2 כפות שמרים ו3 כוסות מים פושרים. 
  • שמים הכל במיקסר בין 7-10 דק’ ונותנים לזה לתסוס, בערך שעה. מדי פעם לשים לב בזמן ההתפחה. 
  • מחלקים את הבצק ל12 כדורים, מניחים שמן על השיש עדי לשמן את המשטח ופותחים כל כדור. 
  • שמים חמאה ממוסת ומגלגלים לשבלול. 
  • הכל אמור להיכנס לתבנית של 28. 
  • מורחים מעל ביצה טרופה ושומשום ואופים 40 דקות, 170 מעלות.

 

טיפ של אלופים

להגיש לצד עגבניות מגורדות וסחוג

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר