הקיצ'רי של סבתא פנינה

אורז עם עדשים כתומות היישר מהמטבח העירקי
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 בצל 
  • 2 כפות שמן 
  • 3 כפות רסק עגבניות 
  • קמצוץ סוכר 
  • קמצוץ פלפל שחור 
  • חצי כף כמון 
  • מלח לפי הטעם 
  • 1 כוס אורז 
  • 2 כוסות מים 
  • שני שליש כוס עדשים כתומות 
  • 4 שיני שום חתוכות דק

אופן ההכנה

  • שוטפים את האורז והעדשים, שמים אותם במסננת ונותנים למים להסתנן. 
  • לאחר מכן מבשלים את האורז והעדשים 16-20 דקות ולערבב מידי פעם עד שהם מתרככים  
  • מטגנים על מחבת את הבצל והשום עם השמן עד שהבצל מזהיב. 
  •  מוסיפים למחבת את התבלינים ואת רסק העגבניות מערבבים ומחכים שיבעבע. 
  • שופכים את תכולת המחבת על האורז והעדשים ומערבבים.

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר