ורניקס עם זיכרונות הילדות של שרה

כופתאות במילוי תפוחי אדמה
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לבצק:

  • 200 גרם מלח
  • 2 ביצים
  • 20 מ”ל מים
  • קורט מלח
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 4-5 כוסות מים

למלית:

  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף שמן קנולה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

להגשה:

  • 1 בצל בינוני

אופן ההכנה

  • מאחדים את כל המצרכים לבצק בקערה ולשים היטב
  • מניחים בצד למנוחה לכרבע שעה ומכינים את המלית
  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא ויוצרים פירה
  • קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
  • לאחר שהבצל ותפוחי האדמה מוכנים מערבבים אותם יחד ומוסיפים את התבלינים
  • מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק ומרדדים היטב
  • יוצרים עיגולים מן הבצק ומניחים בין כפית לחצי כפית מן המלית בכל עיגול וסוגרים לסהרונים ומהדקים היטב
  • מרתיחים סיר עם מים ומבשלים במים הרותחים את הסהרונים לכ-2-3 דקות ומסננים
  • חותכים לטבעות את הבצל הנותר ומטגנים עד להזהבה במעט שמן
  • מניחים את הורניקס (הסהרונים) בצלחת ומפזרים את הבצל המטוגן מעל

טיפ של אלופים

“אהבה וסבלנות”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר