בלינצ’ס הוא סוג של פנקייק רוסי, דק ועדין יותר מהפנקייק האמריקאי. נפוץ במזרח אירופה, בעברית נקרא חביתיות. זהו מאכל שסבתא שלי נהגה להכין לכבוד שבת והבלינצ’ס מעלים בי זיכרונות ילדות מתוקים מתקופה שבה לא היה מספיק אוכל והבלינצ’ס היה הכי טעים לה. עכשיו אני נהנית להכין בלינצ’ס לבת שלי ולנכדיי שמאוד אוהבים ונהנים מהפינוקים שלי.
30 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
6 כפות קמח
2 ביצים
1 אשל
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ שקית סוכר וניל
¼ כוס שמן לטיגון הבלינצ’ס
½ שקית אבקת סוכר
אופן ההכנה
בקערה: קמח, אשל, סודה לשתייה, ביצים, סוכר וניל
לערבב היטב עד לקבלת בלילה אחידה, לא נוזלית מדי ולא סמיכה
על חום בינוני לחמם מחבת עם טיפות שמן
להניח במחבת כף עם בלילה וליצור עלים דקים בצורת עיגול
למלא את המחבת בעיגולי עלים בהתאם לגודלו, לא צפוף מדי
להזהיב כל עלה משני צדדיו ולהעביר לצלחת
לפני ההגשה מומלץ לבזוק על הבלינצ’ס אבקת סוכר
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים