חמוצים פרסים שממתיקים את הנשמה

צלחת חמוצים יפהפיה במיוחד שנראית כמו יצירת אומנות
60-90 דקות הכנה + 3 ימים בצנצנת
סלטים

מצרכים

  • 2 ק”ג חצילים שחורים קטנים
  • 2-3 ראשי שום שלמים
  • 5 שיני שום
  • 4-5 בצלים קטנים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור נענע
  • 1 בקבוק חומץ
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  • לבשל במים עם ½ כוס חומץ את החצילים במשך 10 דקות עד שמתרככים מעט
  • לקצוץ דק את הירקות: פטרוזיליה, נענע, פלפל חריף, שיני שום ולערבב
  • לפתוח עם הידיים בעדינות את החציל באמצע
  • למלא את החציל בתערובת הירקות הקצוצים
  • לקלף את הבצלים ולסמן בהם עם סכין 4 חריצים

הרכבת החמוצים

  • בצנצנת או בקופסת זכוכית עם סגירה הרמטית
  • להניח בשכבות חצילים ממולאים, ראשי שום, בצלים ושוב חצילים, ראשי שום, בצלים
  • לזרות מלח על הירקות
  • למלא את הצנצנת בחומץ עד שמכסה את הירקות
  • לסגור היטב את הצנצנת/הקופסה
  • להשאיר סגור במשך 3 ימים
  • בחורף אפשרי להשאיר את הצנצנת/קופסה על השיש. בקיץ רצוי במקרר

טיפ של אלופים

*החמוצים ראויים למאכל גם אחרי 3-4 שנים(!), ככל שהם “עומדים” יותר זמן, כך גם טעימים יותר.

* לאחר זמן- מה הם הופכים להיות כמו ריבה מיוחדת מירקות.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר