טורוס בלס (Turos beles)

מאפה הונגרי במילוי גבינה
שעה וחצי
קינוח

מצרכים

מתכון ל48 חתיכות

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 שקית שמרית
  • 2 גביעים של שמנת חמוצה
  • 1 כוס חלב פושר
  • 6 כפות סוכר
  • 4 חלמונים
  • 400 גרם חמאה רכה או מחמאה

קרם גבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות אבקת פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים

אופן ההכנה

לבצק:

  • לשים את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה
  • עוטפים בניילון נצמד להתפחה
  • אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל4 חלקים
  • מרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1 ס”מ
  • מחלקים אותו ל12 ריבועים שווים

לקרם גבינה:

  • מערבבים יחד את כל המרכיבים
  • לוקחים כף מקרם הגבינה ומורחים במרכז כל ריבוע
  • ואז מחברים את שני הקצוות הנגדיים של הבצק
  • מניחים את הגביניות על תבנית אפיה שטוחה שעליה מונח נייר אפיה
  • להתפיח ולמרוח ביצה מעל כל מאפה
  • לאפות בחום בינוני 25 דקות עד הזהבה

טיפ של אלופים

למרות שבדר”כ חנה אוהבת לשפר מתכונים, המתכון הזה הוא של אימא והיא לא משנה בו כלום

עוד מהמתכונים שלי