טחינה היא מחית של זרעי שומשום.היא מהווה מרכיב עיקרי בחלווה ומרכיב חשוב בחומוס, ומהווה מרכיב במאכלים מסורתיים רבים במזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמזרחה ובאגן הים התיכון. הטחינה עתירה בשומן בלתי רווי, בחלבון, בסידן ובמינרלים נוספים ודלה בפחמימות, על כן נחשבת מזון בריא.
20 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
½ כוס מיץ לימון
1-2 שיני שום
½ כפית מלח
אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החומרים עם מקצפה ידנית
ניתן להסמיך את הטחינה באמצעות הוספת מעט טחינה או לדלל באמצעות הוספת מעט מים
מומלץ להגיש יחד עם סלט ירקות
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים