טשולנט בסגנון ופלני

תבשיל של שבת בבוקר, מתבשל בתנור או על פלטה במשך כל הלילה
כ 8 שעות
מנה עיקרית

מצרכים

 

  • 2 בצלים חתוכים לרבעים 
  • ראש שום שלם
  • קילו בשר כתף מספר חמש, שיהיה שמן 
  • 4 עצמות מח 
  • 500 גרם שעועית מושרית 
  • 350 גרם גריסי פנינה מושרים 
  • 10 תפוחי אדמה קטנים אדומים קלופים ( לפי מספר הסועדים)
  • 10 ביצים קשות 
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה
  • 4 תמרים שלמים מגולענים

לרוטב:

  • מים שיכסו את הרכיבים בסיר
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף מלח 
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 פלפלים חריפים יבשים אדומים 
  • 1 כף סילאן/ דבש

אופן ההכנה

  • לסדר בתחתית הסיר את הבצל  ולטגן מעט 
  • להניח מעל תפוחי אדמה ועל זה את חתיכות הבשר והעצם  
  • על זה שעועית 
  • על זה גריסי פנינה 
  • להככניס את ראש השום באמצע הסיר
  • את התמרים והבטטה לפזר פה ושם
  • לערבב בקערה את חומרי הרוטב
  • לשפוך את הרוטב על הכל
  • לסדר למעלה את הביצים 
  • לתקן תיבול 
  • להרתיח על האש עד רתיחה מלאה
  • ½ שעה – שעה לבשל על אש נמוכה 
  • להעביר לתנור חם מכוסה למשך כל הלילה על חום של 100 מעלות. 

 

טיפ של אלופים

  • הסוד של הטשולנט הוא האפיה הארוכה 
  •  בזמן ההגשה לוקחת 4 קערות: באחת שמה את הביצים, אחת את העצמות, אחת תפוחי אדמה ואחת שעועית וכל אחד לוקח לו וזה לא מישמש. לצד זה אוכלים סלט חסה טוב. 
  • לבדוק בבוקר אם חסרים מעט נוזלים ואז להוסיף

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר