יפראכ - עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז עם שכבה של בצלים ממולאים בתחתית הסיר
שלוש שעות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 4 בצלים בינונים קלופים
  • צנצנת עלי גפן מוחמצים
  • 3 כוסות אורז עגול
  • 6 עלי סלרי
  • בצל ירוק או בינוני יבש
  • 3 עגבניות
  • 4-5 שיני שום
  • 8 כפות שמן
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • לשטוף את עלי הגפן במים חמים
  • לחתוך את הבצלים עד לאמצע, ולחמם במיקרו 5-6 דקות
  • להפריד את השכבות ולצנן
  • להכניס לקערה את האורז, הירקות הקצוצים, כף מלח, כפית פלפל וחצי כוס מיץ לימון ולערבב
  • למלא את הבצלים
  • ליצור שכבה של בצלים ממולאים בסיר
  • למלא את עלי הגפן באותו באופן ולסדר מעל הבצלים בסיר
  • לערבב בקערה קטנה חצי כוס מיץ לימון, 4 כפות שמן, כפית מלח ו 3 כוסות מים
  • לצקת על הממולאים בסיר
  • להביא לרתיחה למשך 15 דקות
  • להנמיך את האש ולבשל עוד 45 דקות

טיפ של אלופים

  • לכסות את הממולאים בעלי הגפן הנותרים או בנייר אפיה
  • אפשר להוסיף עלי כרוב ממולאים, לחמם את הכרוב 10 דקות במיקרוגל, להפרדי את העלים ולמלא

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר