לחוח אוורירי, הביל וריחני

לחם הלחוח התימני הוא אוורירי, נימוח וטעמו ממכר במיוחד. הוא קל מאוד ומהיר להכנה, מומלץ מאוד להכין אותו בבית.
45 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • ½ קילו קמח
  • ½3 כוסות מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם מטרפה או בקערה עם מטרפה ידנית לערבב ביחד את כל החומרים לתערובת אחידה, חלקה ונוזלית
  • לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח לתפיחה של ארבעים דקות בערך, הבלילה צריכה להיות מלאה בבועות
  • להניח מחבת טפלון על הגז כשהאש כבויה
  • בעזרת מצקת לצקת מהבלילה לתוך המחבת הקרה
  • הכמות לכל עלה לחוח היא בערך של מצקת אחת גדולה או מצקת וחצי בגודל בינוני
  • לפזר את הבלילה על כל שטח המחבת בשכבה אחידה בעזרת נענוע קל
  • להדליק את האש על הלהבה הכי גבוהה ולהניח לבלילה להתבשל מבלי לגעת בה
  • לחכות עד שכל השכבה העליונה של הבלילה הופכת ליציבה ויבשה ולהוריד מיד מהאש
  • להעביר לצלחת ולכסות במגבת
  • לקרר את המחבת שוב לפני הלחוח הבא, או לקרר במים קרים ולנגב או להשתמש בשתי מחבתות
  • להמשיך באותן הפעולות עד שהבלילה נגמרת

 

  • מומלץ להגיש ליד מרק תימני חם או סתם לנשנש עם נוטלה

 

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר