מחאמר- חצילים ממולאים

מאכל חגיגי שנהוג לאכול בסוכות ובפסח. חצילים אפויים, ממולאים בחזה עוף בצל וירק
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4 חצילים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים
  • חבילת פטרוזיליה
  • חבילת כוסברה
  • 1 קילו עוף טחון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק

אופן ההכנה

  • לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה
  •  לרוקן את התוכן של החצילים ולחתוך אותו לקוביות קטנות
  • לטגן את קוביות החציל והעוף הטחון יחד עם הבצל עד שהכל רך
  • להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה
  • בסוף הטיגון, אחרי שהכל מבושל ורך לתת לזה להתקרר
  • אחרי שמתקרר להוסיף את הביצים ואת המלח, הפלפל ואבקת המרק
  • למלא את החצילים ולאפות בתנור כחצי שעה

טיפ של אלופים

  • להגיש בצד סלט ירקות קצוץ
  • לשים מעט לימון מעל החציל אחרי שיוצא מהתנור
  • באותו מילוי אפשר למלא גם תחתית ארטישוק

עוד מהמתכונים שלי