ממולאים מתורכיה

פלפלים ועגבניות ממולאים שלמדתי מאמא
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4-5 פלפלים אדומים
  • 4-5 עגבניות
  • 1 כוס אורז
  • 2 כפות גדושות מרק עוף
  • כפית פלפל שחור
  • 1 צרור כוסברה 
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 2 עגבניות מרוסקות
  • 2 בצל קצוץ
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כף שטוחה מלח לימון
  • 1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו עד שיהיה שקוף 
  • מוסיפים את שיניי השום לעוד כ – 20 שניות
  • מניחים בצד להתקרר
  • חותכים את ה’ראש’ של הפלפלים והעגבניות ומנקים אותם מבפנים
  • מניחים אותם עומדים בתחתית הסיר עם הפתח מעלה בסיר בינוני 

הרוטב:

  • מערבבים את הרסק עגבניות והעגבניות המרוסקות
  • מוסיפים פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מרק עוף ומלח לימון
  • כמחצית מהכמות מערבבים עם האורז שנשטף היטב לפני כן
  • את הרוטב שנותר מערבבים עם מעט מים. 
  • ממלאים את הפלפלים והעגבניות באורז, לא יותר מ3/4 כדי שהאורז יוכל  לתפוח
  • את הנוזלים שנשארו מהאורז ממלאים בראש של הממולא ומפזרים את הרוטב
  • מבשלים בערך 45 דקות על אש נמוכה

טיפ של אלופים

“לקחת צלחת עמוקה ולשים אותה הפוכה ועליה את המכסה של הסיר. כך הרוטב ירתח אך לא יצא ממקומו”. 

עוד מהמתכונים שלי