ממליגה כמו ברומניה

דייסה טעימה מקמח תירס וגבינה עם רוטב שום
10 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 כוס קמח תירס (פולנטה)
  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס חלב או שמנת מתוקה או שמנת לבישול
  • 3 כפות שמן או 40 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות ריקוטה למריחה

: לרוטב שום

  • 10 שיני שום, כתושות דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן מכל סוג שאוהבים
  • 3 כפות חומץ או מיץ לימון
  • 1/4 כוס מי סודה או מים
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק מאוד – לא חובה

 

 

אופן ההכנה

  •  בסיר רחב לשים מים, חלב וקמח תירס ולהביא לרתיחה
  • לבשל, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות.
  • להוסיף מלח, פלפל וחמאה ולהמשיך לבשל עוד כדקה, עד שהחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. היא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.

לרוטב:

  • לכתוש את השום.
  • לערבב היטב את כל המצרכים ולהניח בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
  • להגשה: להניח מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, להניח מעל כף או שתיים של ריקוטה ולהזליף מעט רוטב שום.

 

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר