מפרום תפוחי אדמה ובשר

המתכון של ליאורה למאכל הטריפוליטאי האהוב והמוכר, אותו היא הכינה עם אימה וכיום מכינה עם בנותיה
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

 למילוי:

  • חצי קילו בשר הודו טחון
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 1 צרור פטרוזילה
  • 1 צרור כוסברה
  • חופן עלי כרפס
  • 2 בצלים בינונים
  • 1 קילו תפוחי אדמה בינונים מקולפים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית גדושה של מלח
  • כפית תבלין מפרום של “פרג”
  • 3 שיני שום
  •  כף שמן זית

 למרק \ רוטב:

  • ליטר מים
  • 3 כפות רסק עגבניות

 

אופן ההכנה

למילוי:

  • לקצוץ את כל הירקות הירוקים
  • על פומפיה לגרד את הבצל ותפוח ואדמה אחד
  • מערבבים את כל חומרי המילוי ביחד
  • פורסים את שאר תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1.5 ס”מ
  • בכל אחד מתפוחי האדמה עושים חתך באמצע לא עד הסוף
  • ממלאים בכף אחת מהמילוי
  • מטגנים בשמן עמוק

לרוטב \ מרק:

  • בסיר לערבב את כל הרכיבים
  • להוסיף את המילוי
  • להרתיח על אש קטנה כשעה

טיפ של אלופים

למלא טוב, טוב, את תפוחי האדמה

עוד מהמתכונים שלי