מרק חרירה במגע של משי

מרק החרירה המרוקאי האמיתי מלא בכל טוב, עשיר במרכיביו ובטעמיו שכולם אוהבים, מתאים לימי החורף הקרים או לימי הקיץ כשהמזגן מקרר ומפנק.
75 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 כוס חומוס מושרה
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1 חופן חתיכות בשר שמן (אסדו או מעושן)
  • 3 עגבניות
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1 צרור כוסברה
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס איטריות דקות
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפות קמח
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

  • לקלף ולקצוץ את הבצל
  • לרסק את העגבניות
  • לקצוץ דק את הסלרי ואת הכוסברה
  • בסיר עם שמן לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות המרוסקות, חומוס, עדשים, מלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק עוף, בשר ולערבב היטב
  • להוסיף מים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שלושים עד ארבעים דקות, לערבב מפעם לפעם
  • לערבב ולדלל את הקמח עם המים ולהוסיף לסיר תוך כדי ערבוב
  • להוסיף את מיץ הלימון ולערבב
  • לפני כיבוי הלהבה להכניס לסיר את האיטריות, לבשל חמש דקות נוספות והמרק מוכן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר