מרק כרוב ובשר בסגנון חמוץ מתוק

מרק כרוב ובצל חמוץ מתוק עם צימוקים ובשר לבישול ארוך . עפרה זוכרת שאימא שלה הייתה מכינה את המרק בחורף בימים קרים. אימא שלה לא לימדה אותה את המתכונים . זוכרת שהייתה חוזרת מבית הספר וכל הילדים היו מחכים לאכול את המרק . פעם אחרונה שהכינה את המרק היה לפני 12 שנה .
90 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 כרוב גדול 
  • חצי קילו בשר בקר טרי
  • 5 בצלים 
  • חצי כוס צימוקים בהירים 
  • מיץ מלימון אחד 

אופן ההכנה

  • חתוכים את הבשר לרצועות
  •  סוגרים את הבשר על מחבת עם שמן מכל הכיוונים ושמים בצלחת נפרדת
  • בינתיים מעלים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך
  • לאחר מכן מוסיפים כרוב שלם חתוך לרצועות לסיר עם הבצל ונותנים לו להתבשל רבע שעה תוך כדי ערבוב
  • לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומוסיפים מים עד 2 ס”מ מעל המרכיבים
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה
  • קצת לפני סוף הבישול מוסיפים חצי כוס צימוקים ומיץ מלימון שלם

טיפ של אלופים

לא לדלג על סגירת הבשר, זה שומר על העסיסיות!

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר