מרק קובה סלק – קובה אדומה

מרק עם סלק, וירקות נוספים עם קובות סולת במילוי בשר
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 600 גרם בשר טחון
  • קילו סולת
  • 2 כפיות מלח
  • מיץ סחוט משלושה לימונים
  • 2 כפות סוכר
  • צרור סלרי
  • קומץ בהרט
  • כפית פפריקה מתוקה
  • קופסת רסק עגבניות
  • צרור פטרוזיליה
  • שמן
  • קורט פלפל שחור טחון
  • שני בצלים

אופן ההכנה

  • מערבבים את הסולת עם מים, שמן ומלח ליצירת הבצק
  • מטגנים בצל עד להשחמה
  • מוסיפים לבצל את הבשר עם פטרוזיליה קצוצה
  • מתבלים במלח, פלפל שחור טחון, בהרט ופפריקה מתוקה
  • מסננים נוזלים מהבצק
  • מגלגלים את הקובות ואז משטחים אחת אחת
  • ממלאים כל אחת בתערובת הבשר ומגלגלים חזרה

למרק:

  • מטגנים סלק פרוס
  • מוסיפים עלי סלרי, מלח, סוכר ומיץ לימון
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • מטגנים בצל ומוסיפים לתערובת ומחכים 40 דקות עד שהסלק מתרכך
  • מוסיפים את הקובות לעוד כ-20 דקות

טיפ של אלופים

“מנה לכל עונות השנה”

עוד מהמתכונים שלי