מרק תימני עם בשר ומח עצם

מרק סמיך ומזין עם בשר בקר ומח עצם, ירקות ותבלינים
שעה וחצי- שעתיים
מנה עיקרית

מצרכים

 

  • 400- 500 גרם בשר עם מוח עצם 
  • 2-3 תפוא גדולים חצויים
  • 3 גזרים חתוכים לשלושה חלקים 
  • ראש קטן סלרי
  • 2 עגבניות גדולות – חתוכות לחצי 
  • 1 בצל – חתוך לחתיכות קטנות 
  • ¼ ראש כרוב – חתוך 
  • 1 קישוא – חתוך לחתיכות גדולות 
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף סויה 
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ½ פלפל חריף ירוק בינוני

אופן ההכנה

 

  • לטגן מעט את הבשר בשמן ואז להוסיף מים ולבשל 20 דקות שיתרכך בסיר מכוסה 
  • להוסיף את תפו”א והגזר ולבשל עד שמתרכך 
  • להוסיף את שאר החומרים והתבלינים, למעט הקישוא 
  • המים צריכים לכסות את הירקות ולא הרבה מעבר 
  • לתת לזה להתבשל חצי שעה בסיר מכוסה 
  • להוסיף את הקישוא
  • להנמיך את האש ולהשאיר שעה או שעתיים על אש קטנטנה מכוסה

טיפ של אלופים

  • המרק הכי טעים יום למחרת ההכנה אז כדאי להכין בערב לפני היום בו מתכננים להגיש

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר