סבאיה עם סלסה

מאפה תימני העשוי משכבות בצק ומוגש באירועים חגיגיים בתוספת סלסה חריפה וביצה
כשעתיים
מנה עיקרית

מצרכים

לסבאיה:

  • 1 1/4 כוסות קמח לבן מנופה
  • קצה כפית שמרים (רק כמה גרגירים)
  • 5 כפות סוכר
  • 1 1/4 כף מלח
  • 200 גרם מרגרינה/חמאה להמסה
  • 5-6 כוסות מים פושרים

לסלסה:

  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל חריף
  • 4-5 שינים שום קלופות
  • 5 עלי בזיליקום
  • 5 עלי כוסברה
  • מעט מאוד מלח גס, קצה כפית ולהוסיף לפי הטעם

 

אופן ההכנה

סבאיה:

  • ללוש היטב את כל המרכיבים ולכסות בניילון נצמד
  • לאחר כ20 דקות ללוש שוב את הבצק
  • לקרוץ מהבצק כ 35 כדורים (מעט יותר גדולים מכדורי גולף)
  • מכסים את הכדורים בניילון נצמד ונותנים להם לנוח כחצי שעה
  • משמנים 2 מגשים/תבניות גדולות במרגרינה לא מומסת
  • מחממים את המרגרינה וממיסים אותה
  • פותחים את הכדור הראשון לעלה
  •  מטפטפים מלמעלה מעט מרגרינה על העלה הפתוח מבלי לגעת בבצק
  • מניחה שכבה על שכבה עד שנגמר הבצק
  • מטפטפת מרגרינה על השכבה העליונה ושמה במקרר לחצי שעה-שעה
  • מבשלת את העלים המונחים בערימה על ארבע להבות של גז
  • משמנת את התבנית השניה ומכסה איתה את התבנית שמונחת על הגז
  • תוך כדי בישול מסובבת את התבנית כדי לשמור על אפיה אחידה עד שהכל נהיה חום
  • לוקחת שתי מגבות הופכת את התבניות ואופה גם את הצד השני
  • סה”כ זמן האפיה הוא 20 דקות

סלסה:

  • שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לעיסה אחידה

טיפ של אלופים

  • לאכול את הסבאיה עם רסק, ביצים, טונה
  • לשמן את הידיים טוב בשמן לפני הפתיחה של הכדורים, כך הבצק לא נדבק

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר