סלט חצילים רומני

מנה של חצילים טחונים על האש , עם תוספות ייחודיות מהמטבח הרומני והטאצ’ המיוחד של בלה
90 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 5 חצילים גדולים בלאדי
  • 2 פלפלים ירוקים בהירים לא חריפים
  • 2 בצלים גדולים
  • חצי קופסא של עגבניות שרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: חלב שיבולת שועל

אופן ההכנה

  • ההכנה של החציל על האש מצריכה להיעשות יום לפני. בלה משאירה את הקערה עם החצילים באלכסון לטובת ניקוז כל הנוזלים של החצילים כדי למנוע מרירות.
  • שורפים את החצילים על אש בינונית
  • טוחנים את החצילים שנשרפו על האש עם מלח ופלפל
  • הטוויסט של בלה: להוסיף מעט חלב שיבולת שועל למרקם
  • לאחר מכן, מניחים בצלחות ומוסיפים חצאי עגבניות שרי, ואת הפלפלים הירוקים בצד, ומגישים (הערה מבלה: מניחים את הירקות בצד כי לא כולם אוהבים)

טיפ של אלופים

בלה שמה דגש על עשיה מתוך אהבה, אחרת, היא טוענת, פשוט אין מנה. כמו כן, היא ממליצה בחום להוסיף חלב שיבולת  שועל עבור המרקם של המנה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר