סמבוסק חומוס של כרמלה

מאפה במילוי חומוס
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • לבצק:
  • 1 ק”ג קמח
  • 2 כפות גדושות שמרים יבשים
  • ¾ כוס (חד פעמית לשתייה קרה) שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2-2 ½ כוסות מים פושרים
  • למילוי:
  • 400 גרם גרגרי חומוס
  • 2 כפות מלח
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כף פפריקה חריפה
  • 2 כפות גדושות כמון

אופן ההכנה

בצק:

  • שמים את המצרכים היבשים בקערה
  • מערבבים
  • מוסיפים את המצרכים הרטובים
  • מערבבים עד לבלילה אחידה
  • נותנים לבצק לתפוח, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק

מילוי:

  • משרים את גרגרי החומוס ל-12 שעות לפחות
  • שוטפים ומוסיפים מים חדשים עד לגובה של כ2-3 ס”מ מעל לגובה הגרגרים
  • מבשלים עד לריכוך מלא
  • קוצצים דק את הבצלים ומטגנים עד להשחמה
  • טוחנים את החומוס
  • מוסיפים אל החומוס את הבצל המטוגן
  • מוסיפים את התבלינים (הפלפל, הפפריקה החריפה והכמון)
  • ומערבבים ומבשלים לעוד כ-5 דקות
  • מכבים את האש ומקררים
  • טועמים ומשפרים את התיבול במידת הצורך

אופן הכנת הסמבוסק:

  • לוקחים מבלילת הבצק כדורים (בגודל כדור פינג פונג לערך..)
  • מרדדים את הכדור
  • ממלאים כף גדושה במילוי ומניחים בכדור המרודד
  • סוגרים את הבצק עם המילוי בפנים בצורת סהרונים (חשוב שהסגירה תהיה הרמטית – ניתן ללחוץ על הקצוות בעזרת מזלג)
  • מחממים שמן בגובה של כשני ס”מ במחבת גדולה, על אש בינונית
  • מטגנים משני הצדדים עד להזהבה

 

בתאבון!

טיפ של אלופים

“כשמכינים את הבצק, להוסיף כשליש מהמים איתם הרתחנו את החומוס. זה עושה את הבצק רך ומעט מסטיקי וכך יוצא בצק פריך”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר