סמבוסק ערבי ממולא תרד גינה

מאפה מסורתי שמחזיר אותנו לשורשים ולחיבור עם האדמה ואוצרותיה .ולמגדלי הירק הביתי שביננו – הזדמנות לקטוף ולבשל יחד עם המשפחה
90 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

לבצק:

  •  קילו קמח 1
  • כוס יוגורט 1
  • כוס שמן זית1
  • כפית מלח 1
  • כפית שמרים 1
  • מים 180 מ”ל

למילוי:

  • 1 קילו תרד
  • 2 בצל
  • 1 סומאק כף
  • 1 כף בהרט
  • מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית רסק חריף  – לאוהבי החריף
  • כף מלח 1

אופן ההכנה

לבצק:

  • מערבבים את החומרים מוסיפים מים ולשים ביד על לקבלת בצק אחיד גמיש ולא  דביק
  • ניתן להוסיף מעט קמח במידה ויצא לכם בצק דביק מידי
  • מכסים ושמים בצד את הבצק ל 20 דקות

למילוי:

  • לאחר ניקוי התרד, חותכים אותו על זה מוסיפים 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות ושמים בתוך קערה גדולה
  • מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים

הרכבה:

  • את הבצק מחלקים לחתיכות קטנות
  • מרדדים לעיגולים
  • מוסיפים כף של התערובת וסוגרים כמשולש
  • שמים בתוך מגש תנור , ובתנור על חום 180 עד שזה משחים

טיפ של אלופים

למי שאין תרד – יכול להשתמש בעלי מנגולד ( רק בחלק הירוק)

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר