עוגיות מגולגלות תמרים

עוגיות פריכות וטעימות, ממולאות בממרח תמרים מתוק ומפנק
45 דקות
קינוח

מצרכים

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח (חצי קילו)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון

למלית:

  • כ-1 חבילת ממרח תמרים (450 גרם)
  • כ-1 כפית קינמון
  • כ-100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק – לא חובה
  • אבקת סוכר לפי הטעם לפיזור מעל העוגיות

 

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לשים את הקמח, אבקת סוכר, מלח ואבקת האפייה ולערבב
  • להוסיף את החמאה הרכה, מיץ התפוזים, השמן, תמצית הוניל והחלמון
  • לערבב עד שנוצר בצק אחיד
  • לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים
  •  להניח חלק אחד של בצק על נייר אפייה, לשים מעליו עוד נייר אפייה ולרדד את הבצק בין שתי ניירות האפייה, למלבן ארוך ודק 
  • להוריד את נייר האפייה העליון, ליישר את קצוות הבצק בעזרת סכין
  • למרוח על הבצק שכבה דקה של ממרח תמרים. לפזר מעל מעט קינמון (כרבע כפית)
  • אם רוצים לפזר מעל מעט אגוזים קצוצים
  • לגלגל את הבצק לגליל, ולהניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  •  להכין באותה צורה את שאר חלקי הבצק.
  • להכניס את גלילי הבצק לקירור של חצי שעה – שעה במקרר
  • להדליק תנור ל-180 מעלות.
  • לחתוך את הגלילים לעוגיות (יש לחתוך עד הסוף בלי להפריד את העוגיות)
  • להכניס לאפייה של 20-25 דקות
  • לתת לעוגיות להצטנן לגמרי
  •  להפריד את העוגיות אחת מהשנייה בעזרת הידיים או עם סכין
  • לפזר על העוגיות אבקת סוכר לפי הטעם

טיפ של אלופים

לאפות את העוגיות בתנור מחומם מראש, ולא להגיע להשחמה של העוגיות, להוציא רגע לפני

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר