עוגת סולת העוגה של הַשְּׂמָחוֹת

זוהי עוגת הילדות שלי שמזכירה לי את אמא שלי שהיתה אישה יפהפיה ובשלנית בחסד עליון ובעבורי היא יפה כמוה והעוגה של הַשְּׂמָחוֹת שלי
60 דקות
קינוח

מצרכים

  • 1 ק”ג סולת
  • 4 ביצים
  • 1-¾ כוס קמח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 אבקת אפייה
  • 2 סוכר וניל
  • 1 חופן שקדים לקישוט כמספר חתיכות העוגה
  • ½ כף שמן לשימון התבנית
  • תבנית גדולה של תנור

סירופ

  • ½2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מ ½ לימון

אופן ההכנה

  • להקציף את הביצים, להוסיף סוכר, 1 סוכר וניל, 1 אבקת אפייה עד לקצף אחיד
  • להוסיף לקצף הביצים סולת, שמן ומים ולערבב ביד
  • להוסיף 1 סוכר וניל, 1 אבקת אפייה ולהמשיך לערבב
  • העיסה אמורה להיות נוזלית עד סמיכה, לא קשה מדי ולא רכה, כדי שלא תתפורר, להוסיף קמח בהתאם
  • לשמן תבנית, לצקת לתוכה חלק מהעיסה, לשטח, וכך, בהדרגה לצקת את כל הכמות
  • לחתוך את העיסה עם סכין לריבועים או למשולשים
  • לשים באמצע כל חתיכה שקד
  • לאפות ב 180 מעלות, 45-50 דקות עד שהעוגה בצבע חום-זהוב

סירופ

  • בסיר קטן: להרתיח מים וסוכר עד שנמסים ולהוסיף מיץ לימון
  • לערבב מעט, להוריד מהאש ולהניח כמה דקות שמתקרר
  • כשהעוגה מצטננת מעט ועדיין חמימה לשפוך עליה בעדינות את הסירופ החמים

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר