עוגת תפוזים בחושה

עוגה לפי מתכון של לילי, קלה להכנה, מהירה וטעימה.
60 דקות
קינוח

מצרכים

  • 6 חלבונים
  • 6 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • רבע כוס שמן קנולה
  • חצי כוס קמח לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • מקציפים בקערה 6 חלבונים עם כוס הסוכר, עד לקבלת  קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
  • מוסיפים לאט לאט ותוך כדי ערבול את החלמונים ולבסוף את מיץ הלימון והשמן.
  • ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת הומוגנית ואוורירית.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד לקבלת רביכה מעט נוזלית ולא נוקשה מידי, אם יש צורך להוסיף הוד קמח מוסיפים בהדרגה.
  • מוסיפים את סוכר הוניל ושקית אבקת אפייה ומערבבים.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות, מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, למקם את התבנית במרכז התנור ולאפות כחצי שעה.
  • ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא לא רטוב מידי העוגה מוכנה.

טיפ של אלופים

למי שממש אוהב תפוזים אפשר לגרד לפנים קצת קליפת תפוז – זה ממש טעים!

עוד מהמתכונים שלי