הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
עוגת תפוזים בחושה
עוגה לפי מתכון של לילי, קלה להכנה, מהירה וטעימה.
60 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
6 חלבונים
6 חלמונים
1 כוס סוכר
¾ כוס מיץ תפוזים
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס קמח לבן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מקציפים בקערה 6 חלבונים עם כוס הסוכר, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
מוסיפים לאט לאט ותוך כדי ערבול את החלמונים ולבסוף את מיץ הלימון והשמן.
ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת הומוגנית ואוורירית.
מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד לקבלת רביכה מעט נוזלית ולא נוקשה מידי, אם יש צורך להוסיף הוד קמח מוסיפים בהדרגה.
מוסיפים את סוכר הוניל ושקית אבקת אפייה ומערבבים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, למקם את התבנית במרכז התנור ולאפות כחצי שעה.
ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא לא רטוב מידי העוגה מוכנה.
טיפ של אלופים
למי שממש אוהב תפוזים אפשר לגרד לפנים קצת קליפת תפוז – זה ממש טעים!
עוד מהמתכונים שלי
מנה ראשונה
המטבוחה של אמא של לילי
המלכה של המטבח המרוקאי, חובה בכל שולחן בין סלטי הפתיחה, זמן ההכנה ארוך אך מטבוחה מוצלחת דורשת סבלנות- זה משתלם!
3 שעות
שיתוף
מנה עיקרית
תבשיל בשר ראש של לילי
תבשיל בשר ראש בסגנון מרוקאי אסלי עם פלפלים
90 דקות
שיתוף
מנה ראשונה
סבתא לילי מכינה דג מרוקאי עם גמבות
לא להתבלבל, לא מדובר בחריימה, כאן הדג אינו טובע ברוטב אדום, אך התוצאה עסיסית ביותר!
45 דק
שיתוף