עוף ברוטב לימון

מנה שנהוג להכין בצאת יום הכיפורים שמעלה זיכרונות ילדות חגיגיים ומעוררי געגועים ממנהגי החג בבית אמא.
100 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4 כרעי עוף
  • 8 שיני שום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 2 לימונים
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

  • לפרוס את השום
  • לסחוט את הלימונים למיץ
  • לקצוץ את הפטרוזיליה
  • לטגן את כרעי העוף במעט שמן
  • להוסיף שום, כורכום, פלפל שחור, מלח
  • להוסיף כוס מים רותחים
  • לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות
  • להוסיף מיץ לימור, פטרוזיליה
  • להנמיך את הלהבה ולבשל במשך 50 דקות
  • לטרוף את הביצים, לתבל במלח ופלפל
  • 10 דקות לפני סוף הבישול לשפוך את הביצים לסיר העוף
  • לבשל במשך 5 דקות נוספות

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר