עוף עם זיתים ברוטב

אמא שלי הייתה מבשלת את המנה הזאת עם זיתים שהכינה בעצמה. הם היו מרים ואת הטעם שלהם לא אפשרי לשחזר. היום מכינים עם זיתים מקופסת שימורים והמאכל עדיין ממכר ברמות. סוד הטעם הוא ברוטב.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 6-4 שוקי עוף או כל חלק שאוהבים
  • 2 קופסאות זיתים ללא חרצנים
  • 4-5 כפות שמן לטיגון
  • 6-10 שיני שום
  • פלפל אדום
  • פלפל חריף
  • 2 עגבניות רכות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף שטוחה פפריקה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • 1/4 כפית כורכום
  • ¼ כפית סוכר
  • 1 כף ממרח לימון כבוש, קנוי או ביתי
  • ½ צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • לקלף ולחצות את שיני השום
  • לפרוס לרצועות את הפלפלים
  • לקלף את העגבניות
  • לקצוץ את הכוסברה
  • לסנן את הזיתים, לשטוף ולהרתיח בסיר כדי להוציא את טעמי הלוואי והמרירות
  • לטגן את העוף בסיר עד שהוא מזהיב מכל הצדדים ולהוציא מהסיר
  • לאותו הסיר להוסיף את השום, הפלפל האדום והפלפל החריף
  • לטגן במשך דקה אחת
  • להוסיף את העגבניות ולטגן עוד שתיים-שלוש דקות
  • להוסיף רסק עגבניות ולבחוש עד שהוא מתערבב טוב טוב
  • לתבל ולערבב שוב
  • להוסיף לסיר כוס מים רותחים ולערבב
  • להחזיר פנימה את העוף והזיתים ולהוסיף מים עד לכיסוי העוף
  • לפזר את הכוסברה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה במשך ארבעים וחמש דקות עד שעה, עד שהעוף רך
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר