עיג'אה - קציצות ירק תמניות עם התבלין הסודי של ברכה

קציצות ירק תמניות, שאוכלים בשישי צהרים ומלאות בהמון ירוקים, שכיף לאכול לצד חלה טריה
מנה ראשונה

מצרכים

 

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 חבילה בצל ירוק
  • 5 חבילה שמיר
  • 1 כרישה
  • 1 חבילת עלי מנגולד (רק החלק הירוק)
  • 8 ביצים בגודל L
  • 5 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 1 כף גסוסה גדושות גסוסה
  • 1כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

  • שוטפים וקוצצים את הכל הירק לחתוך קטן יחסית אבל לא “טחון”
  • מכניסים לקערה גדולה את כל הירק ומוסיפים את הביצים ומערבבים
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
  • מוסיפים את פירורי הלחם. במידה והעיסה נוזלית מידי ניתן להוסיף עוד חצי כוס פירורי לחם עד לקבל מרקם יציב אבל לא חזק מידי
  • במחבט טיגון/טפלון מחמיים שמן. כאשר השמן רותח לוקחים בכף מרק עיסה ובעזרת כף נוספת מורידים לשמן ומבטחים מעט במידת הצורך
  • מטגנים עד להזהבה בשני הצדדים
  • מעבירים לנייר סופג/רשת.
  • בתאבון

טיפ של אלופים

  • אוכלים עם חלה טריה ביום שישי (ברכה מרשה גם בפיתה/לאפה) עם מעט סחוג. למי שרוצה ניתן לשבלב בצד תוספת של יוגורט/שמנת חמוצה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר