עלי גפן ממולאים באהבה

עלי גפן ממולאים בטעמים מבית אמי, קטנים וטעימים שלא ניתן להפסיק לנשנש.
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

עיסת בשר

  • 1 כוס אורז
  • ½ ק”ג בשר טחון
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 25-30 עלי גפן

רוטב

  • 5 עצמות בשר
  • 3 עגבניות בשלות גדולות
  • 1 -2 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 1 חתיכת דלעת
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

עיסת בשר

  • לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות
  • בקערה: לערבב היטב אורז, בשר טחון, שמן, בצל, כוסברה, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון עד לכדי עיסה אחידה.
  • אם העיסה סמיכה, להוסיף בהדרגה מעט מים עד שמתרככת
  • ליצור מהבלילה כדורי בשר קטנים
  • לעטוף את כדורי הבשר בעלי גפן

רוטב

  • לחתוך את העגבניות, תפוחי אדמה, בטטה והדלעת לקוביות קטנות או לעיגולים דקים
  • בסיר: להניח שמן, עצמות בשר, עגבניות, תפוחי אדמה, בטטה, דלעת, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה

הרכבת התבשיל

  • להניח את עלי הגפן הממולאים בבשר על מרכיבי הרוטב שבסיר
  • להזליף מים עד כיסוי עלי הגפן ועוד קצת
  • לכסות את תכולת הסיר עם צלחת
  • לבשל על להבה גבוהה עד להרתחה, להנמיך את הלהבה
  • לכסות את הסיר עם מכסה ולבשל במשך שעה וחצי

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר